Извличане

Извличане

Извличане

По време на труда контракциите помагат да се ръководи бебето от матката през отворената шийка на матката.

хората все още ще трябва да прокарват и преминават през труд или цезарово раждане, за да се роди бебе.

Извличането

кихането по време на бременност е често срещано възникване за мнозина.

През повечето време кихането по време на бременност е безобидно. Ако обаче кихането е придружено от други симптоми, които могат да показват по -значителен проблем, тогава е от съществено значение да посетите лекар възможно най -скоро.

 • Бременност/акушерство

Може ли слънчевата светлина да ви направи по -гладни?

 • Ролята на слънцето в човешкото здраве е сложна и не чисто поради производството на витамин D.
 • Мъжете и жените имат различен хормонал Отговори на екологични сигнали като слънце.
 • Новите изследвания показват, че UVB в слънчевите лъчи може да предизвика освобождаването на хормони при мъжете, което насърчава поведението на търсенето на храна и увеличава приема на храна.
 • Същият отговор не се наблюдава при жените като естроген блокира хормоналния път, отговорен за поведението.

Новите научни изследвания установяват, че слънцето може да накара мъжете да търсят храна и да увеличат приема на храна, докато подобни открития не са наблюдавани при жените.

Публикувано в списанието Метаболизмът на природата, изследването подчертава връзката между UVB – един от видовете невидими ултравиолетови лъчи, които идват от слънцето – и повишени нива на грелин „гладният хормон“ при мъжете.

ghrelin е хормон, който стимулира апетита, увеличава приема на храна и насърчава съхраняването на мазнини. Установено е също, че регулира енергията, намалява нервната активност и предотвратява мускулните разхищения.

Слънце, здраве и болест

Ролята на излагането на слънце и UVB в човешкото здраве е сложна, е сложна, е сложна, е сложна, сложна, сложна, сложна, сложна, сложна, сложна, сложна, сложна, сложна, сложна, сложна е сложна, е сложна, е сложна, е сложна, е сложна, е сложна, е сложна, е сложна, Но това е признат рисков фактор за най -сериозната форма на меланом на рак на кожата, актинични кератози, преждевременно стареене и катаракта.

И все пак е показано, че слънцето предпазва от сърдечни заболявания, намалява кръвното налягане и освобождава подобряващи настроението ендорфини. Полезни ефекти на слънцето често се приписват на витамин D и неговите отрицателни асоциации с UVB, но скорошно проучване предполага, че механизмите могат да бъдат по -сложни от това.

Новото проучване, ръководено от д -р Кармит Леви, доцент в катедрата по човешка молекулярна генетика и биохимия в университета в Тел Авив, показа, че кожата има голямо влияние върху енергийните нива и предполага, че това Може „да доведе до терапевтични възможности за лечение на сексуални лечения на болести, свързани с ендокринните. 12 месеца, които участваха в Националното проучване на здравето и храненето (MABAT).

Според средната месечна консумация на енергия на участниците, мъжете ядат средно 300 kcal повече през летните месеци, в сравнение с жените, чийто прием на калории остава по -постоянен (1,507 kcal срещу 1,475 kcal).

Изследователите използваха експеримент за слънчева експозиция, за да разберат разликата по -подробно. Петима мъже и пет жени на възраст 18–55 години бяха изложени на UVB за 25 минути, като изследователите вземат проби от кръв преди и след експозицията и след това го анализират.

Проучването показва, че експозицията е променена с асоциирани метаболизъм протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини и протеини, свързани че мъжете и жените реагираха по различен начин.

Механизмът

В друго проучване изследователите използваха мишки, за да изследват експозицията на UVB. Над 10 седмици 24 мишки, които са били частично обръснати, бяха изложени ежедневно на ниски нива на UVB. Мишките показаха подобни промени в метаболитния протеин на хората на хората; Мъжките мишки повишават приема на храна и поведение за търсене на храна.

Изследователите отбелязват, че мъжките мишки демонстрират повишено освобождаване в хормоните на грелин след експозиция на UVB, специално освободени от кожните мастни клетки.

Тези находки са потвърдени в човешката кожа – кожата показва кожата показа Увеличаване на експресията на грелин след експозиция на UVB в продължение на 5 дни.

Според изследването, увреждането на ДНК на кожните клетки е спусъка за освобождаване на грелин чрез транскрипционния път p53. Интересното е, че изследователите откриха, че този път е блокиран от естроген, което може да обясни разликите между мъжете и жените.

dr. Мир Али, бариатричен хирург и медицински директор на MemorialCare Surgical Center Center в Медицински център Orange Coast, Калифорния, който не е участвал в проучването, говори пред медицинските новини днес за откритията.

„Разликите между половете са половите различия Много често срещано, когато става въпрос за хормони и метаболитни промени. Мъжете и жените имат различни хормонални отговори на много различни видове задействания и основният хормонален баланс също е различен “, каза той.

Бъдещи изследвания

Докато проучването е открило потенциален механизъм Зад как UVB лъчите могат да повлияят на хормоналния метаболизъм при мъжете и жените и как това може да се превърне в увеличаване на грелин при мишки, изследователите далеч не твърдят, че излагането на слънчева светлина ще доведе до увеличаване на теглото при хората.

Dr. Али предупреди, че „възрастта, генетичната предразположение, нивото на активността и едновременните здравословни състояния влияят на хормоналната секреция“ и посъветва, че „много повече изследвания са необходими, за да разберем как можем да използваме тази информация, за да помогнем на някой да постигне и поддържа здравословно тегло.“

Независимо от това, това изследване ясно показва, че мъжете и жените реагират различно на сезонните промени, които могат значително да променят метаболизма им.

 • Биология / биохимия
 • Хранене / диета
 • Затлъстяване/загуба на тегло/фитнес

Може ли маслото от чаено дърво екзема?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Маслото от чаено дърво произлиза от листата на австралийското чаено дърво Melaleuca alternifolia. Много хора използват маслото за лечебни цели, включително лечебни порязвания и рани.

Днес хората използват масло от чаено дърво за лечение на различни кожни нарушения и това може да помогне на хората с екзема. В тази статия научете повече за ефектите от прилагането на масло от чаено дърво върху кожата.

Предимства на маслото от чаено дърво за екзема

, докато има малко проучвания, конкретно върху маслото от чаено дърво като като маслото от дърво като маслото като маслото като дърво като дърво като дърво като дърво като дърво като дърво като дърво Екзема лечение, изследователите знаят доста за многото си подобряващи кожата свойства.

Например, проучване от 2011 г. установи, че маслото от чаено дърво е по-ефективно при лечение на екзема, отколкото локално лечение на цинков оксид или ихтамол.

Други потенциални ползи от масло от чаено дърво за екзема включват:

1. Намаляване на възпалението

Маслото от чаено дърво съдържа съединението terpinen-4-ol. Това съединение има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на част от зачервяването, дразненето и подуването, свързани с екземата.

2. Заздравяване на рани

Според статия в списанието за алтернативна и допълваща медицина, маслото от чаено дърво намалява времето за заздравяване за хора с рани, заразени със стафилокок ауреус.

Въпреки това, експерименталното изследване е било, експерименталното изследване е било експерименталното проучване Малки, така че трябва да се направят повече изследвания, за да се тества способностите за заздравяване на рани на чаеното дърво.

3. Намаляване на алергичните реакции

Едно проучване установи, че приложенията на маслото от чаено дърво с висока доза спомагат за намаляване на реакциите на свръхчувствителност към кожата към никел при хора с никел алергия.

Екземата понякога се задейства или се прави По-лошото от кожните алергени и дразнителите, като никел.

Въпреки това, приложенията, съдържащи по-ниски дози масло от чаено дърво, не дават същите резултати.

Приложенията за масло от чаено дърво с висока доза могат произвеждат нежелани странични ефекти, особено при хора с чувствителна кожа. Човек трябва да тества подготовката върху малък пластир на кожата, преди да нанесе върху по -голяма площ. Хората, които са чувствителни към масло от чаено дърво, могат да го разреждат в масло -носител.

4. Fighting off viruses

Not only can tea tree oil help to kill unwanted bacteria, but it also has antiviral properties.

An antiviral treatment, such as tea tree, can reduce the chances of Инфекция, развиваща се, ако екземата причинява счупена кожа или плаче идеалика цени.

5. Намаляването на пърхота

Маслото от чаено дърво има противогъбични свойства, което може да помогне за намаляване на активността на специфични дрожди, като например тези, за които се знае, че причиняват пърхот или себореен дерматит.

Хората също използват масло от чаено дърво да лекува гъбичката на краката и ноктите на спортиста.

6. Облекчаването на сърбежа

сърбежната кожа е отличителен белег на екземата. Един преглед установи, че маслото от чаено дърво е ефективно за намаляване на сърбежа, когато се използва за екзема на скалпа.

къде да се използва масло от чаено дърво

, докато е добре да използвате масло от чаено дърво върху върху Почти всяка външна област на тялото, е от съществено значение да се направи това безопасно.

Ако прилагате към лицето, използвайте препарати, специално проектирани за лицето, скалпа или миглите. Кожата на лицето и скалпа е чувствителна, така че човек трябва да се грижи при лечение на екзема, акне и пърхот.

Ако използвате чисто основно масло от чаено дърво, е от решаващо значение да се смесват само няколко капки в масло -носител, като кокосово или бадемово масло.

Най -добре е да направите тестов пластир, като приложите малко количество масло от чаено дърво върху малка площ от кожата и чакащи 24 часа. Ако няма реакция след 24 часа, може да е безопасно да се използва.

Човек трябва винаги да се консултира с лекаря си, преди да използва препарати с масло от чаено дърво, за да гарантира, че няма да пречи на други лечения на екзема.

Странични ефекти

Маслото от чаено дърво може да бъде много мощно, ако не се разрежда. Въпреки това, маслото често се продава в ниски концентрации, като 5 процента масло от чаено дърво, тъй като неблагоприятните ефекти обикновено са свързани с по -високи концентрации.

Примерите за тези странични ефекти включват:

 • Алергичен кожен обрив или контактен дерматит
 • Сухота
 • Сърбеж
 • Дразнене на кожата
 • Подуване

Ако човек използва масло от чаено дърво в концентрация от 5 процента или по -малко, е по -малко вероятно да изпита тези странични ефекти.

Въпреки това, ако човек изпита кожен обрив след прилагане на масло от чаено дърво , те трябва да спрат да използват продукта и да говорят на лекар.

Човек никога не трябва да консумира масло от чаено дърво. По този начин е известно, че причинява значителни неблагоприятни ефекти, включително объркване и проблеми с координацията на мускулите.

перспективи

хората използват локални приложения за масло от чаено дърво за лечение на редица кожни състояния, включително екзема.

Продуктите, съдържащи масло от чаено дърво, се предлагат в някои аптеки, магазини за здравословни храни или онлайн.

Противовъзпалителните и анти-реагиращи свойства на чаеното дърво могат да помогнат за намаляване на част от някои от Най -значимите симптоми, свързани с екзема.

Въпреки че няма лечение за екзема, масло от чаено дърво, комбинирано с овлажнители и локални стероиди, могат да помогнат за подобряване на притеснителните симптоми.

 • Атопичен дерматит /Екзема
 • Допълнителната медицина/алтернативна медицина

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Може ли лечението да обърне макулната дегенерация?

свързана с възрастта макулна дегенерация, известна още като макулна дегенерация, е състояние, което засяга окото. Въпреки че не е обратим, някои лечения могат да забавят прогресията му.

макулната дегенерация включва влошаване на макулата, част от ретината в задната част на окото.

Има два различни типа макулна дегенерация: мокра и суха. И двете намаляват зрението на човек, като причиняват предмети и форми, за да изглеждат размазани и извън фокуса. Някои хора също съобщават, че виждат празни петна и по -тъпи цветове от преди.

Сухата макулна дегенерация включва клетките на макулата и в крайна сметка се разпадат.

Мостната макулна дегенерация е, когато атипичната кръв Съдовете започват да растат в задната част на окото. С течение на времето тези кръвоносни съдове разбиват и изтичат течност в макулата.

Прочетете, за да научите за причините и рисковите фактори за макулна дегенерация, свързани с възрастта, съвети за превенция, кога да се свържете с лекар и други.

Това е обратимо?

В момента няма лек за макулна дегенерация.

Въпреки това, има няколко лечения за състоянието. Те не могат да обърнат макулната дегенерация, но могат да попречат на това да се влоши.

Без лечение хората с макулна дегенерация могат да изпитат пълна загуба на зрение, което може сериозно да повлияе на качеството им на живот и ежедневните дейности.

Важно е да се срещнете с A A Офталмолог Ако човек забележи спад на зрението си.

Медицински лечения

Никакви лечения не могат да обърнат макулна дегенерация, но някои могат да помогнат за предотвратяване на влошаването на състоянието.

Лечението на това състояние варира в зависимост от етапа и типа. Понастоящем обаче няма метод за подпомагане на макулната дегенерация в ранен стадий. В тези ранни етапи хората ще трябва да работят с очния си лекар, за да проследят прогресирането на болестта.

лекар може да предпише специални хранителни добавки на някой с междинна макулна дегенерация, за да не се влоши.

Няма и текущи лечения за суха макулна дегенерация в късен етап. Понастоящем експертите изследват потенциални варианти.

Някои лечения за влажна макулна дегенерация включват анти-съдови лекарства за фактор на растеж на ендотелния растеж, които лекар инжектира в окото. Освен това, здравните специалисти могат да препоръчат фотодинамична терапия, комбинация от инжекции и лазерно лечение.

Естествени опции

Има малко информация за естествените опции, които могат ефективно да управляват макулната дегенерация.

Въпреки това, Националният очен институт спонсорира две мащабни проучвания-изследване на възрастовите заболявания на очите (AREDS) и AREDS2-които имат за цел да разберат ефектите на хранителните добавки върху макулната дегенерация.

в Проучването на Areds, изследователите дадоха на участниците:

 • 500 милиграма (mg) витамин С
 • 400 международни единици (IU) на витамин Е
 • 15 15 Mg бета каротин
 • 2 mg мед
 • 80 mg цинк

Изследователите стигат до заключението, че ежедневната добавка намалява 5-годишния риск от риск от Макулна дегенерация на заболяването от междинни до напреднали етапи с 25%. Той също така намали риска от загуба на зрение с 19%.

В проучването AREDS2 учените леко промениха допълнителната формула. Те отстраниха бета каротин и го замениха с два различни каротеноида: лутеин и зеаксантин. Екипът даде на участниците:

 • 500 mg витамин С
 • 400 IU витамин Е
 • 10 mg лутеин
 • 2 mg Zeaxanthin
 • 2 mg мед
 • 80 mg цинк

Няма разлики в резултатите между проучванията на Areds и Areds2.

Причини и рискови фактори

Не е ясно какво причинява макулна дегенерация.

Въпреки това, следните фактори могат да увеличат риска на човек от развитие на това състояние:

 • Генетика
 • Пушене
 • Възраст възраст>
 • Хипертония или високо кръвно налягане
 • Кавказката

е с наднормено тегло или с излишно тегло, с висок холестерол и да бъдеш женски също може да увеличи нечия Риск, но изследователите не са съгласни по тези фактори като допринасящи за макулната дегенерация.

Съвети за превенция

Тъй като експертите не разбират напълно макулната дегенерация, има малко превантивни стратегии. Най -добрият вариант е да се вземат по -здравословни решения и да се поддържа здравословен начин на живот. Това включва:

 • Ядене на плодове и зеленчуци
 • Упражняване
 • Поддържане на умерено тегло
 • Избягвайте пушенето

Тъй като хипертонията е рисков фактор за това състояние, хората с високо кръвно налягане трябва да наблюдават приема на натрий, за да поддържат както сърцето, така и очите си.

Contents

Share this post