Iritație sau senzație constantă de disconfort în vagin.

Iritație sau senzație constantă de disconfort în vagin.

Iritație sau senzație constantă de disconfort în vagin.

Semnalele includ durere de cap, vedere dublă, vedere încețoșată și durere de cap în spatele ochilor.

Tratament

Fotografie: Pumpkin Cat 2010/ CC BY

Pentru a evalua cea mai bună metodă de tratament, este necesară o evaluare completă a simptomelor. Odată ce cauza este descoperită, cursul tratamentului se învârte în general în jurul medicamentelor, dietă, odihnă și alegeri atente ale stilului de viață. Dacă aceste remedii nu ameliorează durerea, consultarea medicului este esențială pentru un diagnostic și tratament complet.

Pentru migrene

Tratamentul migrenelor este posibil numai dacă această afecțiune a fost diagnosticată. Simptomele obișnuite includ sensibilitate la lumină, greață, vărsături, confuzie, dureri de cap pulsantă în față și pe părțile laterale ale capului și amorțeală. Migrenele oftalmoplegice (cunoscute și sub denumirea de migrene oculare) provoacă pierderea completă a vederii și, de asemenea, unele intermitente. Migrenele pot distruge complet funcționalitatea unei persoane. Tratamentul migrenei implică medicamente OTC, cum ar fi ibuprofen, Tylenol, și dormi în camere reci și liniștite sau mâncați pentru a preveni o migrenă cauzată de insulină. Consumul de ceai negru sau cafea, pachete cu gheață, masaje de relaxare, medicamente pentru BP, antidepresive și suplimente, precum și botox, sunt câteva dintre celelalte tipuri de tratament.

Pentru durerile de cap în grup

Fotografie de: National Eye Institute/CC BY

Acestea apar într-un model ciclic și persistă câteva zile în același timp. Cei cu antecedente familiale de dureri de cap în grupă și membrii care sunt bărbați suferă mai mult de această afecțiune. Simptomele comune includ lăcrimarea ochilor, nasul roșu și durerea centrată pe un anumit ochi. Tratamentul include medicamente pentru durere și odihnă suficientă. Oxigenul suplimentar ajută la atenuarea durerii prin constrângerea vaselor de sânge pentru a se deschide și slăbi. Medicamentele OTC nu pot trata această durere de cap. Aveți nevoie de medicamente pentru durere, cum ar fi sumatriptan, pentru a preveni această afecțiune.

Pentru Sinus

Fotografie de: Rusty Clark- 100 K Fotografii / CC BY

Pentru tratarea sinusurilor, reducerea presiunii și a congestiei împreună cu tratamentul infecțiilor existente prin antibiotice este o necesitate. Metodele convenționale de decongestionare a nasului includ neti pot și spray nazal salin. Acest lucru poate preveni reapariția sinusurilor. Steam poate funcționa și pentru a elimina congestia.

Pentru probleme de vedere

Miopia poate apărea deoarece indivizii nu sunt capabili să vadă clar obiectele de la distanță. Aceasta implică o corecție prin alegerea de a consulta un specialist în vedere sau un oftalmolog și obținerea unei rețete pentru ochelari sau lentile de contact.

Pentru sindromul de ochi uscat

Pentru a trata acest lucru, nu trebuie efectuate întinderi lungi la ecranul computerului sau la televizor. De asemenea, a sta prea aproape de aceste obiecte nu este o idee bună. În afară de prevenție, se pot folosi și lacrimi artificiale sau picături pentru ochi recomandate de medic. Hidratarea țesuturilor oculare și utilizarea medicamentelor prescrise pentru condiții extreme este o necesitate.

Pentru astigmatism

Pentru aceasta, persoanele care dezvoltă dureri de cap din cauza formei neregulate a ochilor retinei trebuie să fie reparate. Afecțiunea provoacă o durere de cap în spatele ochilor ca urmare a faptului că nu puteți vedea obiectele cu claritate. Vizitarea unui specialist oftalmolog este obligatorie.

Pentru sindromul inflamator orbital

O scanare CT și testele de sânge confirmă prezența bolii și pot fi verificate pentru infecții. Sindroamele inflamatorii orbitale pot fi foarte intense, iar tratamentul implică medicamente OTC precum ibuprofenul.

Pentru sclerita

Pentru aceasta, trebuie consultat un oftalmolog dacă roșeața și durerea extremă a ochilor provoacă pierderea vederii. Antibioticele și steroizii, precum și picăturile oftalmice nesteroidiene, sunt utilizate pentru tratarea medicamentelor precum Humira sau metotrexat.

Pentru nevrita optică

Această afecțiune inflamatorie este tratată folosind steroizi pentru a reduce durerea și umflarea din jurul ochilor.

Pentru paraliziile nervilor cranieni

Această afecțiune rezultă din leziuni, umflături sau compresie a nervilor cranieni și poate duce la o schimbare a vederii. Acest lucru face ca alimentarea cu sânge a ochilor să devină mai puțin eficientă și este cauzată de afecțiuni precum diabetul. Diagnosticul profesional pentru a verifica dacă există tumoră sau accident vascular cerebral este esențial. Este esențial să rezolvi cauza de bază a problemei.

Pentru cefalee tensională

Un tip comun, durerile de cap tensionate rezultă din postură proastă, hidratare inadecvată și lipsa meselor. Acest lucru este cauzat de suprasolicitarea sau rănirea gâtului și oboseala care rezultă. Este obișnuit să plece de la sine. Dar medicamentele analgezice precum paracetamolul pot face, de asemenea, minuni.

Pentru fluctuațiile hormonale

Acestea sunt strâns asociate cu durerile de cap la femei și cu manifestări severe în timpul ciclului menstrual. Împreună cu menstruația, menopauza și anumite medicamente și pilulele contraceptive pot provoca și dureri de cap. Vasele de sânge din ochi pot fi afectate de dilatarea mediată care duce și la dureri de cap. Prin urmare, exercițiul este cel mai bun mod de a contracara acest lucru, deoarece creierul eliberează medicamente pentru calmarea durerii în această fază.

Pentru migrenă

Odihna, precum și somnul sunt pașii critici în vindecarea migrenei. Scăderile și creșterile de zahăr din sânge trebuie prevenite. În afară de OTC, pot fi prescrise și medicamente pe bază de rețetă și pachete cu gheață, masaje și suplimente.

Dietă și exerciții fizice

Scăderea sau atenuarea durerilor de cap implică utilizarea terapiei prin masaj, chiropracticienilor și chiar acupuncturii sau relaxării, de exemplu. Tratamentele suplimentare includ exerciții manuale. Pot fi utilizate medicamente OCT, antiinflamatoare și steroizi. La fel de importanți sunt dieta și factorii de exerciții fizice.

#1 Exercițiu fizic

Acest lucru se datorează faptului că o durere de cap din spatele ochilor este abordată de endorfine, analgezice naturale din organism în urma exercițiilor fizice. Acest lucru provoacă ameliorarea durerii, cum ar fi morfina. Exercițiile precum yoga calmează, de asemenea, sistemul nervos și reduc anxietatea, ștergând durerile cauzate de migrene sau dureri de cap tensionate.

# 2 Evitați declanșatorii

Alcoolul, tutunul și bunurile bogate care afectează negativ circulația și provoacă probleme și care conțin sodiu sau conservanți precum MSG, nitrații și altele pot crește tensiunea și pot face dureri de cap severe. Coloranții alimentari, alimentele procesate și congelate sunt, de asemenea, un nu-nu.

# 3 Mănâncă nutrienți și suplimente

5-HTP este un analgezic natural pentru durerile de cap din spatele ochilor și poate reduce tensiunea și migrenele. Studiile au arătat că acest supliment se poate dovedi la fel de benefic ca și coenzima Q10 în reducerea durerilor de cap din spatele ochilor. Alimentele și suplimentele bogate în magneziu pot face, de asemenea, minuni. Funcționează pentru tratarea migrenelor, glaucomului și inflamațiilor cauzate de tensiune. De asemenea, dietele cu glicemie scăzută pot funcționa bine. Aceasta include alimente bogate în nutrienți, cum ar fi varza, conopida, verdeața, varza de Bruxelles și broccoli. Pentru orice problemă legată de dureri de cap, puteți consulta Centrul de sănătate West12 pentru orice ajutor.

salva

Infecția vaginală cu drojdie este unul dintre cele mai comune tipuri de infecție vaginală care aprox. Se așteaptă ca 75% dintre femeile din întreaga lume să se confrunte cu aceasta la un moment dat în viață. În general, merge cu medicamente anti-fungice, dar dacă este severă, atunci necesită un tratament pe termen lung. Cu toate acestea, prin înțelegerea cauzelor infecției vaginale cu drojdie puteți preveni reapariția acesteia.

Deși infecția vaginală cu drojdie nu este o afecțiune cronică de sănătate și poate fi scăpată prin utilizarea anumitor medicamente, însă ignoranța sa pentru o lungă perioadă de timp o poate face severă. Așadar, este necesar ca fiecare femeie să nu-și ignore simptomele și să-și înceapă medicația încă din stadiul incipient.

Vaginul dumneavoastră are un echilibru bine întreținut de drojdie și bacterii, care este necesar pentru a preveni organismele dăunătoare care pot afecta vaginul rău. Cu toate acestea, atunci când acest echilibru este perturbat din anumite motive, poate duce la creșterea unei ciuperci care numesc candida, care începe să crească anormal, provocând infecția cu drojdie.

VYI nu este o infecție cu transmitere sexuală sau ITS, deoarece se poate dezvolta chiar și la femeile sănătoase sau la femeile care nu sunt active sexual. Totuși, își poate transmite efectul la bărbați prin actul sexual, chiar dacă nu este o ITS.

Simptomele infecțiilor vaginale cu drojdie

Cuprins

Simptome ale infecțiilor vaginale cu drojdie Cauzele infecțiilor vaginale cu drojdie Infecții vaginale cu drojdie Medicamente și tratament Remedii la domiciliu pentru infecțiile vaginale cu drojdie

Infecția vaginală cu drojdie nu este la fel de critică ca alte infecții vaginale, dar cele mai multe dintre simptome se potrivesc cu infecțiile cronice ale vaginului care pot îndruma greșit femeile afectate. Prin urmare, este foarte esențial să contactați un medic atunci când observați oricare dintre simptomele sau amestecați toate simptomele infecțiilor vaginale cu drojdie. Aflați semnele VYI în punctele de mai jos.

Mâncărime ușoară până la intensă în vagin sau organe genitale, în funcție de longevitatea acestei infecții.Iritație sau senzație constantă de disconfort în vagin.Secreții de culoare cenușie și albicioasă din vagin.Senzație de arsură în organele genitale sau pereții vaginului.Rănile și roșeața în jurul vaginului sau vulvei, adică porțiunea exterioară a organelor genitale ale femeilor.Umflarea apare în vagin.Descărcare inodoră.Durere în timpul actului sexual.Arsuri și dureri în timpul urinării.Descărcare groasă, în formă de cottage, ca brânza de vaci, care rămâne consistentă.Deversare apoasă.La bărbați, partea superioară a bănuților se umflă și se arde.Erupțiile cutanate apar pe vagin și pe zona organelor genitale. Se întâmplă din cauza mâncărimii și iritației persistente.

O persoană afectată de infecție vaginală cu drojdie poate fi nevoită să sufere de simptomele menționate mai sus, fie câteva dintre ele, fie toate împreună. În unele cazuri critice, scurgerea infecției cu drojdie conține mirosuri și umflături severe, mâncărimi, arsuri și dureri, atunci este foarte greu să trăiești o viață sănătoasă și pașnică atunci când ești atacat de astfel de infecții.

Deci, pentru asigurarea unei vieți sănătoase și prevenirea reapariției acestei infecții vaginale, deoarece există șanse în mare măsură ca aceasta să se repete, chiar și în unele cazuri se întâmplă de patru ori într-un an, ceea ce necesită medicație fără întârziere.

Cauzele infecțiilor vaginale cu drojdie

Ciuperca care numește Candida albicans este motivul principal de a provoca infecția vaginală cu drojdie, care crește și se dezvoltă în zona vaginului sau a organelor genitale. Aproximativ. 90% din cazurile acestei infecții vaginale sunt cauzate de această drojdie specială, iar cazurile rămase sunt cauzate de o altă ciupercă care apare în cazuri rare.

Vaginul tău lucrează la un echilibru bun și sănătos menținut de drojdie și bacterii, dar problema apare atunci când o parte din drojdie începe să crească în număr anormal, ceea ce provoacă VYI.

Bacteriile Lactobacillus produc acid care controlează creșterea drojdiei, dar din anumite motive, atunci când producția de acid scade, devine incapabil să prevină creșterea excesivă a drojdiei care duce la infecția cu drojdie. Ca urmare, aveți mâncărimi, arsuri, umflături și dureri în vagin, care pot fi temporare sau de lungă durată.

Infecția vaginală cu drojdie care are ca rezultat creșterea unei alte ciuperci decât Candida albicans este mult mai critic de tratat prin comparație cu această formă comună de infecție cu drojdie. Poate necesita chiar și forma intensă de terapii pentru a o trata complet. Practic, următoarele motive sunt considerate una dintre cauzele principale ale dezvoltării unei infecții vaginale cu drojdie.

Nivel ridicat de diabet

Un nivel dezechilibrat și crescut de diabet afectează foarte mult sănătatea dumneavoastră generală, iar boala infecției vaginale cu drojdie este una dintre ele. Când nivelul de zahăr crește, acesta poate afecta membrana mucoasă a mucoasei umede a vaginului, ceea ce duce la o creștere a cantității de drojdie care duce la infecție.

Dezechilibrul hormonal

Nivelul hormonilor crește și se dezechilibrează în diferitele faze ale vieții unei femei și acest lucru afectează și sănătatea vaginală a acesteia. Un nivel crescut de hormoni în timpul sarcinii, menopauzei, alăptării și chiar din cauza utilizării pilulelor contraceptive poate afecta echilibrul drojdiei în vagin, ceea ce duce la dezvoltarea problemei de sănătate a infecției vaginale cu drojdie.

Utilizarea dusurilor și a spray-urilor vaginale

Femeile care potencialex farmacie folosesc produse vaginale, cum ar fi dușurile și spray-urile vaginale, sunt în mare parte victimele infecțiilor legate de vagin, cum ar fi VYI. Substanțele chimice și ingredientele utilizate în prepararea acestor produse pot modifica echilibrul vaginal provocând infecții.

Medicamente antibiotice

Antibioticele ucid adesea bacteriile existente în vagin, chiar și bacteriile bune, care afectează echilibrul drojdiei, rezultând infecția vaginală cu drojdie. Femeile care consumă aceste antibiotice rămân expuse riscului de a dezvolta această afecțiune.

Contactul sexual

Chiar dacă infecția vaginală cu drojdie nu este o boală cu transmitere sexuală, există șanse într-o mare măsură ca aceasta să poată fi transferată sau transmisă prin contact sexual de la un partener la altul.

Din cauza sistemului imunitar slab

În cazul unui sistem imunitar mai slab al unei femei din cauza oricărei afecțiuni de sănătate, cum ar fi HIV-pozitiv etc., creșterea drojdiei devine dincolo de control, ceea ce poate duce la infecția vaginală cu drojdie.

Infecții vaginale cu drojdie, medicamente și tratament

Deși infecția vaginală cu drojdie nu este o problemă gravă de sănătate, de îndată ce simptomele sale sunt observate, tratamentul trebuie început fără întârziere, altfel poate face persoana afectată neliniștită și disconfortabilă tot timpul.

Există multe unguente sau creme și medicamente pe cale orală, de asemenea, pe care le puteți achiziționa singur, fără prescripție medicală, foarte ușor din orice magazin medical. Aceste creme, precum și medicamentele sunt foarte eficiente și oferă o ușurare rapidă a mâncării, iritației și arsurilor din cauza acestei infecții.

Puteți aplica cremele, practic, cremele anti-ciuperci direct pe zona afectată și reaplicați-o din nou și din nou până când obțineți o ușurare completă din ea. Aceste creme practic interzic creșterea și producția de drojdie neobișnuită care provoacă starea de sănătate a infecțiilor vaginale cu drojdie.

În ceea ce privește cumpărarea de creme și medicamente antifungice, este întotdeauna sfătuit să consultați un medic dacă sunteți afectat de această problemă de sănătate pentru prima dată în viață, deoarece numai medicul vă va face să confirme dacă este doar o infecție cu drojdie sau există vreo infecție. altă stare de sănătate subiacentă.

Numai la reapariția simptomelor infecției vaginale cu drojdie, puteți cumpăra pentru prima dată medicamentele prescrise, în acest moment, vă puteți judeca mai bine starea, precum și simptomele.

Cremele vaginale antifungice au un manual de instrucțiuni pe care trebuie să îl citiți bine înainte de a o aplica pentru a înțelege modul de aplicare. Unele dintre creme sunt folosite în interiorul zonei vaginale, în timp ce unele tablete vaginale sunt introduse în interiorul vaginului, care se dizolvă automat și își începe activitatea instantaneu.

Unele creme antifungice populare care sunt adesea prescrise de medici includ Tioconazol (Vagistat-1), Miconazol (Monistat și Micatin), Clotrimazol (Lotrimin și Mycelex) etc.

Și pentru acoperirea tulpinilor de drojdie puteți folosi niște creme medicinale, dar care necesită neapărat prescripție medicală, altfel nu o puteți cumpăra direct din magazinul medical. Astfel de creme includ Butoconazol (Gynazol-1), Terconazol (Terazol) etc.

În ceea ce privește aceste medicamente, un aspect comun este că nivelul său de concentrare descrie capacitatea de utilizare.

Share this post