Összegzés

Összegzés

Összegzés

Ha egy orvos úgy találja, hogy a terhesség valószínűleg a fájdalom oka, akkor a kezelések, amelyeket egyébként javasolhatnak, például a fogamzásgátló tabletták, nem megfelelőek.

A terhességi melltartó segíthet a nagyobb, érzékenyebb mellek tartásában a lehető legkényelmesebben és támogatottabban. A melltartóban való alvás szintén segíthet csökkenteni a kellemetlenségeket.

A sport melltartó viselése is segíthet, ha a mellek duzzadnak vagy érzékenyek. A meleg vagy a hideg kompressziók szintén megkönnyebbülést jelenthetnek.

azoknak az embereknek, akik menstruációs ciklusuk miatt mellfájdalmat tapasztalnak, a következő gyakorlatok segíthetnek a kellemetlenség csökkentésében is:

 • Az alacsony zsírtartalmú étrend elfogadása
 • A koffein korlátozása vagy kiküszöbölése
 • Bizonyos kiegészítők, például kalcium és B-6 vitaminok szedése > A tőzsdén kívüli vagy vényköteles nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek-NSAID-ok-használata a fájdalom csökkentésére
 • Gyógyszeres kezelés a specifikus hormonok szintjének blokkolására vagy növelésére A PMS tünetek egyéb kezelése itt.

  Összegzés

  Míg az emlőfájdalom a terhességből származhat, ez a PMS általános tünete is.

  Bárki, aki azt gyanítja, hogy terhes lehet, terhességi tesztet kell végeznie. Tudjon meg többet arról, hogy mikor kell itt elvégezni a terhességi tesztet.

  A menstruációs ciklushoz kapcsolódó mellfájdalom gyakran elhalványul, amikor egy időszak elindul, és a menopauza után teljesen megoldódik. Időközben a vény nélkül kapható fájdalomcsillapító gyógyszerek, kiegészítők és egyéb kezelések segíthetnek.

  A terhesség szűkítheti a kezelési lehetőségeket, de bizonyos stratégiák, például a terhesség melltartójában való alvás és a tömörítések használata, segíthetnek.

  Bárki, aki súlyos vagy tartós mellfájdalmat tapasztal, az orvossal kell beszélnie a kezelésekről.

  • Terhesség/szülészet
  • Női egészség/nőgyógyászat

  A légzés alapú jóga segíthet a súlyos depresszió kezelésében

  Az antidepresszáns gyógyszereket a súlyos depresszió elsődleges kezelésének tekintik, ám a gyógyszerek nem teljes mértékben működnek az őket használó amerikaiak több mint felében. Most a kutatók javasolják a hatékonyság növelésének módját: légzés-alapú jóga.

  A Journal of Clinical Psychiatry -ban közzétett kísérleti tanulmányban a kutatók feltárják, hogy a Sudarshan Kriya 8 hetes javítása miként javította a szorongás és a depresszió tüneteit súlyos depressziós rendellenességben (MDD), akik nem reagáltak az antidepresszánsokra.

  Az amerikai szorongás- és depressziós szövetség szerint a depresszió a leggyakoribb mentális betegség az Egyesült Államokban. 2014 -ben körülbelül 15,7 millió felnőtt tapasztalt legalább egy nagy depressziós epizódot az elmúlt 12 hónapban.

  A depresszió tünetei között szerepelhet a tartós szomorúság, a reménytelenség érzése, a pesszimizmus, a bűntudat vagy az értéktelenség, a fáradtság, a tevékenységek iránti érdeklődés elvesztése, a csökkent étvágy, a fogyás és az álmatlanság.

  Az egyént általában MDD -vel diagnosztizálják, ha ezek közül a tünetek közül legalább öt legalább 2 hétig fordul elő, és ilyen depressziós epizódok általában traumatikus esemény után fordulhatnak elő, például egy szeretett ember halála vagy orvosi betegség.

  antidepresszánsok – például a szelektív szerotonin újrafelvétel -gátlók (SSRI) – gyakran az első hívás kikötője az MDD kezelésében, de a betegek nem mindig reagálnak a gyógyszerekre. Noha további gyógyszereket lehet kínálni, ez kellemetlen mellékhatásokhoz vezethet, amelyek miatt a betegek teljes mértékben megállítják a kezelést, a visszaesés valószínűbbé tétele.

  Most, Dr. Anup Sharma, a Pennsylvania Egyetem Pszichiátriai Tanszékének neuropszichiátriai kutató munkatársa, és a csapat azt sugallja, hogy a Sudarshan Kriya jóga lehet hatékony, olcsó, nem költség Kábítószer -megközelítés, amely segíti azokat a betegeket, akik nem reagálnak az antidepresszánsokra.

  Megvizsgálva, hogy a jóga miként javíthatja az MDD -ben szenvedő betegeket,

  Sudarshan Kriya jóga egy meditációs technika, amely a ritmikus légzési gyakorlatokra összpontosít, azzal a céllal, hogy az elmét mély, nyugodt állapotba helyezze.

  „A Sudarshan Kriya jóga aktív módszert ad az embereknek egy mély meditációs állapot megtapasztalására, amelyet könnyű megtanulni és beépíteni a különféle körülményekbe” – jegyzi meg Dr. Sharma.

  Miközben a korábbi kutatások azt sugallják, hogy a Sudarshan Kriya jóga előnyös az MDD -ben szenvedő betegek számára, Dr. Sharma és munkatársai szerint nem készültek klinikai tanulmányok, amelyek felmérik, hogy a gyakorlat hasznos -e a járóbeteg -körülmények között.

  Sőt, a kutatók megjegyzik, hogy hiányoztak a jól megtervezett tanulmányok, amelyek a jóga lehetséges előnyeit vizsgálják a depresszió számára, annak ellenére, hogy az amerikaiak száma jelentősen megemelkedik a gyakorlatban.

  Tanulmányukhoz a csapat 25 felnőttet vett fel, akiket MDD -vel diagnosztizáltak. Valamennyi beteg legalább 8 hétig vett antidepresszánsokat, de a tünetek nem javultak szignifikáns javulást.

  A betegeket 8 hétig véletlenszerűen randomizálták a két csoport egyikére: egy sudarshan kriya jógacsoport vagy egy „várólisták” csoport. A jógacsoportban a

  alanyoknak az első héten kellett részt venniük egy hat munkamenetes programban, amely beépítette a Sudarshan Kriya jóga gyakorlatokat, a jóga testtartásokat, az ülő gyógyszereket és a stressz oktatást. A fennmaradó 7 hétig a résztvevőket felkérték, hogy vegyen részt egy hétenként egy hetente Sudarshan Kriya jóga nyomon követési ülésen, valamint készítsen egy otthoni gyakorlatot.

  A várólisták csoportjában – a kontrollcsoportként működve – a 8 hét végén felajánlották a jóga -beavatkozást. Mindkét csoport folytatta antidepresszáns terápiáját a vizsgálati időszak alatt.

  A jóga javította a szorongás, a depresszió tüneteit

  A vizsgálati kiindulási állapotban, és a 8 hét után a résztvevők szorongás és depresszió tüneteit mértük a 17 elemű Hamilton depressziós besorolási skálával (HDRS -17). Az alanyok átlagos pontszáma a kiindulási értéknél 22,0 volt, ami súlyos depressziót jelent.

  A 8 hetes tanulmányi időszak után a Sudarshan Kriya jógacsoport résztvevői a HDRS-17 pontszámát átlagosan 10,27 ponttal javították, míg a kontrollcsoport nem mutatott jelentős javulást.

  Másodlagos intézkedésként a kutatók figyelték a résztvevők szorongását és depressziós tüneteit a Beck Depressziós Leltár (BDI) és a Beck szorongásos leltár (BAI) felhasználásával.

  A kontrollcsoport ismét nem mutatott jelentős javulást a 8 hét alatt, míg a Sudarshan Kriya jógacsoport átlagosan 15,48 pontos javulást mutatott a BDI-pontszámban és 5,19 pontos javulást mutatott a BAI pontszámban.

  Eredményeik alapján Dr. Sharma és a Team szerint a Sudarshan Kriya jóga ígéretes kiegészítő terápia lehet az MDD-ben szenvedő betegek számára, akik számára az antidepresszánsok hatástalanok.

  “Olyan betegek olyan nagy részével, akik nem reagálnak teljesen az antidepresszánsokra, fontos, hogy új olyan utak találhatók, amelyek a legjobban működnek a depresszió legyőzéséhez. Itt van egy ígéretes, olcsóbb terápia, amely potenciálisan hatékony, nem kábítószer-megközelítésként szolgálhat a betegség elleni betegek számára. ”

  Dr. Anup Sharma

  A kutatók most azt tervezik, hogy felmérjék a Sudarshan Kriya jóga hatásait a depresszióban szenvedő betegek nagyobb csoportjában, különös tekintettel arra, hogy a gyakorlat hogyan befolyásolja az agyi szerkezetet és funkció.

  Olvassa el, hogy a gyulladásgátló gyógyszerek hogyan lehetnek ígéretes kezelést a depresszióban.

  • Gyógyszertár/gyógyszerész
  • Pszichológia/pszichiátria
  • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek és csak a szakértői áttekintésű tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

  A nadrágos csecsemőknek nagyobb a halálának kockázata a hüvelyi szülésnél, mint a C-szakasz ‘

  A holland kutatók új tanulmánya azt találja, hogy a nadrágos csecsemők nagyobb halálozási kockázatot jelentenek a hüvelyi szülésnél, mint szakasz. A

  császármetszés (C-szakasz) egy műtéti eljárás, amely magában foglalja a csecsemő beadását az anya hasába tett bemetszés révén. Az anyák dönthetnek úgy, hogy C-szakaszot végeznek, vagy az eljárást olyan előre nem látható orvosi problémák esetén lehet végrehajtani, amelyek az anyának vagy a csecsemőnek kárt okozhatnak.

  Ha egy csecsemő szellőzőhelyzetben van a szüléshez-a csecsemő fenéke vagy lába a fejük helyett először kijönnek-C-szakasz végezhető a későbbi szövődmények kockázatának csökkentése érdekében. Az Amerikai Terhesség Szövetsége szerint minden 25 teljes születésű szülésnél 1 nadrág.

  A kutatócsoport-Dr. Floortje Vlemmix vezetésével, a hollandiai Amszterdami Egyetemi Akadémiai Orvosi Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszékének vezetésével-megjegyzi, hogy a C-szakaszok aránya jelentősen növekedett egy 2000-es tanulmány után-egy 2000-es tanulmány után- A Breech Trial kifejezés-a C-szakaszok állítása-drámai módon csökkenti a csecsemő halálozásának kockázatát a nadrágos csecsemők körében, összehasonlítva a hüvelyi szülésekkel.

  Az Egyesült Államokban a C-szakaszok aránya 60% -kal emelkedett 1996 és 2009 között, a teljes születés 20,7% -áról 32,9% -ra. Hollandiában a C-szakaszok aránya 50% -ról 78% -ra növekedett 2000 és 2008 között. Meg akarta látni, hogy a C-szakasz arányának növekedése hogyan befolyásolta az újszülött kimenetelét a nadrágos születéséből.

  Hüvelyi szállítások a nadrágos csecsemők számára „növelik az újszülöttkori halálozási kockázatot 10-szeres”

  A csapat 1999-2007-ben elemezte a holland nemzeti perinatális nyilvántartás adatait. 58 320 nőt azonosítottak, akik 37 és 42 hetes vemhesség között szingleton csecsemőket szállítottak a holland kórházakban.

  A kutatók megjegyzik, hogy az anyák, akiknek halott születésük volt, vagy akiknek csecsemői születési rendellenességeket szenvedtek, kizárták a vizsgálatból.

  A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy ezeknek a nőknek a választható C-szakaszok aránya az 1999. évi 24% -ról 2007-ben 60% -ra nőtt. Ez az újszülött mortalitás csökkenését eredményezte 1000-ről 0,7-ről 1,3-ra. Születések minden 1000 -ben, míg a hüvelyi szülés mellett választó nők körében nem találtak csökkentést.

  „Annak ellenére, hogy a nők alacsonyabb százaléka a hüvelyi szülésre választott vagy felajánlotta, és annak ellenére, hogy a vaginális szaporodás során magasabb sürgősségi császármetszés volt, a tervezett hüvelyi születési csoporton belüli újszülött eredménye nem javult” – jegyzi meg.

  Dr. Vlemmix azt mondja, hogy függetlenül attól, hogy a C-szakaszok javítják az újszülött kimenetelét a nadrágos szállítások során, a nők 40% -a továbbra is hüvelyi születést választ. Az ilyen szállítások-mondja-tízszeresére magasabb újszülöttkori halálozási kockázatot eredményeznek, mint a választható C-szakaszok.

  Hozzáteszi:

  “Megállapításaink azt sugallják, hogy még mindig van javítás, hogy megakadályozzák a csecsemő felesleges kockázatát. Javasoljuk, hogy az intézkedéseket használja a csecsemő (külső cephalic változat) elfordításához, hogy megakadályozzák a szülés előtti megjelenést és a nők tanácsadását, akik egy hüvelyi nadrágtartót szeretnének folytatni. ”

  A tanulmányban a C-szakaszokkal való pozitív kapcsolat ellenére aggodalmak merültek fel az eljárás hosszú távú kockázatait.

  Ez év elején az Medical News ma beszámolt a PLOS One folyóiratban közzétett tanulmányról, amely azt állította, hogy a C-szakasz által szállított csecsemők nagyobb valószínűséggel túlsúlyosak felnőttként.

  A PLOS Medicine-ben közzétett újabb tanulmány azt sugallta, hogy az első szülés C-szakaszának növelése növelheti a jövőbeni halott szülés és az ektopiás terhesség kockázatát.

  • Orvosi gyakorlati menedzsment
  • Gyermekgyógyászat/Gyermekek egészsége
  • Terhesség/szülészet
  • Női egészség/nőgyógyászat

  A szakácsok az iskolai konyhákba való bevonása hatékonynak bizonyul az egészséges táplálkozás randomizált próbaverziójában

  A professzionális szakácsok bevonása az iskolai ételek létrehozásában – hogy az egészséges döntéseket ízlésesebbé tegyék a gyerekek számára – egy randomizált próbaverzióban tesztelték A beavatkozás, az eredmények pozitív hatással vannak a gyermekek által fogyasztott gyümölcsök és zöldségek mennyiségére.

  A tanulmány, amelyet a Harvard T.H kutatói vezettek. A Chan Közegészségügyi Iskola, Boston, MA, és közzétette a JAMA Pediatrics-ben, összehasonlította a séf-fokozott ételek programjának négy véletlenszerűen kiválasztott iskolában történő hozzárendelésének hatását a tárgyaláson részt vevő összegű 14 között.

  A gyermekek fogyasztását ezekben az iskolákban – a kiválasztás és az élelmiszermennyiség szempontjából – összehasonlítottuk a fennmaradó 10 iskolában, amely a szokásos módon szokásos ételeket kínál.

  A séf által vezetett fejlesztéseket ezután minden olyan iskolában bevontuk, amely a tárgyaláson tovább ment, és egy második beavatkozást is randomizáltak-az „intelligens kávézó” megközelítések alkalmazása. Csak a séf beavatkozása javította az egészséges választások fogyasztását.

  A kávézó megváltozik az egészséges választások bemutatásában – „Choice Architecture” -nek nevezett – jobb választékokat eredményezett, de a szakácsok által fenntartott egészséges fogyasztás mennyiségének növekedését nem eredményezte, és a gyermekek számára ízletesebbé teszi a gyümölcsöket. –

  „Az eredmények kiemelik annak fontosságát, hogy az iskolai ételek ízlésességére összpontosítsunk” – mondja Juliana Cohen vezető szerző, a Harvard Chan táplálkozási kutatója.

  Dr. Cohen hozzáteszi: „A szakácsokkal folytatott partnerségek jelentős javulást eredményezhetnek az iskolai étkezés minőségében, és gazdaságilag megvalósítható lehetőség lehet az iskolák számára.”

  A tanulmány megállapította, hogy az iskolai ételek javított ízlése, amelyet kulináris diplomával (a nonprofit projekt kenyér által alkalmazott tanulmányhoz bérelt a kulináris diplomával), a hallgatóknak 7 hónapig többször is tapasztalták. – “Ezért” – következtetve a szerzők – az iskoláknak nem szabad elhagyniuk az egészségesebb lehetőségeket, ha eredetileg ellenállással találkoznak. ”

  Dr. Cohen hasonló összefoglalót ad:

  „Az iskolai ételek ízének javítására tett erőfeszítések séf-fokozott ételek révén prioritásnak kell maradniuk, mivel ez volt az egyetlen módszer, amely megnöveli a fogyasztást.

  Ezt csak akkor figyelték meg, ha a hallgatókat 7 hónapig többször ki voltak téve az új ételeknek. ”

  Az intervenciós iskolákban az étkezés javításáért vádolt két séf egy recept könyvet követt, amely „költséghatékony” ételeket használ, amelyek beépítik:

  • teljes kiőrlésű gabonafélék
  • Friss és fagyasztott termékek
  • Egészségesebb többszörösen telítetlen és egyszeresen telítetlen zsírok a telített zsírok helyett
  • Éretvények hozzáadott só vagy cukor nélkül.

  „A hallgatók hetente több új receptnek voltak kitéve a 7 hónapos intervenciós időszakban.” Ezen idő után az átlagos zöldségfogyasztás növekedett, csakúgy, mint a gyümölcs. A fogyasztást a receptek összetételével és az étkezés utáni lemezhulladék mennyiségével mértük.

  A diákok által fogyasztott étkezésekben a zöldségek százaléka 59,7% -ra emelkedett a séf-fokozott programban, amely összehasonlítható a standard iskolai program 28,9% -os zöldségfogyasztásával.

  A gyümölcs esetében az új receptek eredményeként a fogyasztás 67,4% -ról 88,1% -ra emelkedett.

  A fogyasztási intézkedések mellett a gyermekek által tett választások is javultak, mondják a kutatók:

  “A séf beavatkozásának 3 hónapos kitettsége után a hallgatók 8% -kal több zöldséget választottak ki mint a kontroll iskolák diákjai.

  „7 hónap elteltével a séf beavatkozásának hallgatói 20% -kal nagyobb valószínűséggel választottak ki egy gyümölcsöt, és 30% -kal nagyobb valószínűséggel választanak zöldséget.”

  Az ételek és érzelmek „visszacsatolási biológiája”, valamint a szelekciók „viselkedési közgazdaságtana”

  Drs.

Share this post