Összegzés

Összegzés

Összegzés

Egy másik egyharmadnak tartós fogyatékossággal rendelkezik, és a fennmaradó személyek funkcionális fogyatékossággal rendelkeznek.

Összegzés

A keresztirányú myelitis gyulladásos állapot, amely duzzanatot és gyulladást okoz a gerincvelő egyik területén. Ez olyan tünetekhez vezethet, mint az izomgyengeség, a bénulás, az inkontinencia, a fájdalom és a gyengeség.

Az orvosok úgy vélik, hogy a fertőzések és az immunrendszeri rendellenességek kiválthatják az állapotot. Jelenleg nincs gyógymód, de a kezelések javíthatják a tüneteket.

 • Neurológia/idegtudomány

Mi a Tumefactive MS?

A tumefaktív sclerosis multiplex sclerosis multiplex formája, amely az agy tömegét magában foglalja. Néhány más állapothoz hasonlíthat, beleértve a rákos daganatokat és a tuberkulómákat.

A sclerosis multiplex (MS) olyan betegség, amely befolyásolja a test központi idegrendszerét. Ez akkor fordul elő, amikor az immunrendszer tévesen megtámadja a mielint, egy fehér, zsíros anyagot, amely az idegeket lefedi.

Az idegrostok körüli myelin hüvely elektromos jeleket vezet és védi az idegeket. Az MS -ben szenvedő embereknél hegesedés van a mielin hüvelyen. Ez a kár a plakkok és a sérülések területeit és bizonyos funkciók elvesztését okozza.

Ha sérülés vagy törés van a mielin hüvelyben, az elektromos impulzusok, amelyeket az agy az izmoknak küld, nem működik megfelelően. Ez olyan tüneteket eredményez, mint az izomgyengeség, a fájdalom, a bizsergés, a fáradtság, valamint a látás és a hallás változásai.

Mi a tumefaktív sclerosis multiplex?

A tumefactive MS az MS ritka formája. A tünetek hasonlóak lehetnek az agydaganat, a rák vagy a fertőzéshez.

A diagnózis során, valamint az agydaganat vagy agyi tályog, a Tumefactive MS hasonlíthat a tuberkulómára, az elsődleges Sjögren -szindrómára, a szarcoidózisra vagy más gyulladásos vagy fertőző állapotokra.

A demielinizáció különféle állapotokkal fordulhat elő, és a daganat demielinizációja hasonlíthat a daganatokra vagy más orvosi problémákra.

Ugyanakkor a 2017. évi áttekintésben, amely 15 tumefaktív demielinizációval rendelkező ember adatait vizsgálta, 44% -uk fejlesztette ki az MS -t 8 hónapon belül.

A képalkotó tesztek nagy tömeget mutathatnak, amely úgy néz ki, mint egy daganat. Lehet, hogy egy személynek van egy vagy több sérülése.

tünetek

A tumefaktív MS -ben szenvedő emberek általában eltérnek a többi MS -típustól.

Ezek magukban foglalják:

 • Zavart
 • A gondolkodás változásai
 • Beszéd és a beszéd nehézségek megértése
 • rohamok
 • Gyengeség

Az embernek tömeghatása is tapasztalhat, ami a lézió hatása a környező agyszövetekre.

A tömeghatás hányingert, álmosságot, fejfájást, látási zavarokat és akár viselkedési változásokat okozhat.

dietoll hol kapható https://harmoniqhealth.com/hu/dietoll/ Az ember gyakran felépül a tumefaktív MS -sel rendelkező tünetek lángjából, de a tünetek visszatérhetnek.

Gyakran egy tumefaktív MS-sel rendelkező személy relapszáló-remegő MS-t (RRMS) alakít ki, amely az MS leggyakoribb típusa. Az a személy megtapasztalja az időkat, amikor a tünetek súlyosbodnak, majd a gyógyulás időszakát követik. A genetikai és ritka betegségek információs központja szerint

Néhány tumefaktív MS -ben szenvedő ember minimális vagy nincs tünet.

Mi a relapszus átruházó sclerosis multiplex (RRMS)? Tudjon meg többet itt.

okok

Az orvosok nem tudják, mi okozza a tumefaktív MS -t, de a tudósok gyulladásos demielinizáló betegségnek tartják.

A léziók az MS tünete, amely hibás immunválaszból származik, amely gyulladást és a mielin megsemmisítését okozza.

A tumefaktív MS diagnosztizálása nehéz, mivel más orvosi állapotokhoz hasonlíthat, beleértve az agydaganatokat és a rákot. A

demielinizáció, amely az MS legfontosabb jellemzője, számos fertőző betegség esetén is előfordulhat, beleértve a lupus és a neuromyelitis optica -t.

Az állapot megerősítésének módja és más betegségek kizárása:

 • MRI szkennelések
 • Biopsia
 • cerebrospinális folyadékteszt Lumbális punkcióból
 • Idegfunkciós tesztek
 • Vérvizsgálatok

A Tumefactive MS -ben szenvedő személynek egy vagy több agyi sérülése lesz, amely nagyobb, mint 2 centiméter átmérőjű, az agyi vagy agyi ödéma duzzanatán kívül.

Jelenleg nincs gyógymód a Tumefactive MS -re, és nincsenek konkrét kezelési ajánlások. Minden orvos dönt a legjobb kezelésről.

szteroidkezelés: Az orvos gyakran kortikoszteroidokkal történő kezelést ír elő a gyulladás és a sebesség visszanyerésének csökkentése érdekében.

Plazmacsere: Ha a szteroidkezelés nem segít, az orvos javasolhatja a plazmacserét. Ez a kezelés magában foglalja a vér extrahálását az egyénből, eltávolítva az ártalmas alkatrészeket, és a vért a testhez visszaadja.

Ha a szteroidkezelés és a plazmacsere nem segít, az egyéb gyógyszeres lehetőségek enyhíthetik a tüneteket.

rituximab: További lehetséges kezelés a rituximab (rituxan), egy biológiai gyógyszer és immunszuppresszáns, amelyet az orvosok az ízületi gyulladás és néhány rák kezelésére használnak. Ez megváltoztatja az immunrendszer működésének módját. A Rituxan nem elsősorban a Tumefactive MS-hez képest, ezért az orvosok ezt a „címkén kívüli” használatnak hívják.

Egy esettanulmányban a résztvevő felépült a szteroidkezelés utáni fáklyából, ám időnként további fáklyákat tapasztaltak.

Ezután több immunszuppresszív kezelést kaptak, ami javította a tüneteket.

Az embereknek óvatosan kell eljárniuk ezekkel a gyógyszerekkel, mivel súlyos mellékhatásokkal járhatnak.

RRMS kezelése

Ha egy tumefaktív MS -ben szenvedő személy RRMS fejlesztése folytatódik, különféle lehetőségek állnak rendelkezésre.

Ezek magukban foglalják:

 • A betegséget módosító terápiák, amelyek befolyásolják az immunrendszer működését, és megakadályozhatják a fáklyákat és lassíthatják a betegség előrehaladását.
 • kortikoszteroidok a gyulladás csökkentése, a fáklyák és a súlyos tünetek kezelése érdekében.
 • Az MS különféle tüneteinek specifikus kezelései, például fájdalomcsillapító gyógyszerek és antidepresszánsok.

Az orvosi kezelések, a fizikai terápiák és az életmód lehetőségeinek széles skálája áll rendelkezésre, hogy segítse az embert az MS kezelésében.

Outlook

A tumefactive MS egy ritka állapot, amely nagy léziókat foglal magában az ember agyában, amely a daganatokhoz hasonlíthat. Nincs gyógymód, és az orvos eseti alapon kezeli a feltételt.

 • sclerosis multiplex
 • Neurológia/idegtudomány

Mi a vakcina hatékonysága?

A vakcina hatékonysága a betegség százalékos csökkenése egy olyan embercsoportban, akik klinikai vizsgálat során oltást kaptak. Ez különbözik a vakcinák hatékonyságától, ami azt méri, hogy a oltás mennyire működik, ha a klinikai vizsgálatokon kívüli közösségben élnek.

Az összes adat és statisztika a közzététel idején a nyilvánosan elérhető adatokon alapul. Néhány információ elavult lehet. Látogasson el a Coronavírus csomópontunkra, és kövesse az élő frissítések oldalunkat a Covid-19 pandémiáról szóló legfrissebb információkkal kapcsolatban.

Az összes új oltás klinikai vizsgálaton megy keresztül, hogy megvizsgálja, mennyire működnek jól. A vakcinázási jelölt fejlesztői általában meghatározzák a vizsgálat fő céljait a klinikai vizsgálati protokollban.

Ezeket a célokat elsődleges végpontnak nevezzük. A jelenleg fejlesztés alatt álló számos kísérleti COVID-19 oltás esetében az elsődleges végpontok a tüneti COVID-19 új eseteinek megelőzésére összpontosítanak.

A tudósok kiszámíthatják, mennyire jól működik egy oltóanyag -jelölt azáltal, hogy megvizsgálja a placebót kapó csoport és a kísérleti oltást kapó csoport közötti betegség új eseteiben.

Ezt oltás hatékonyságának nevezzük. Például a Pfizer/Biontech 95% -os hatékonyságról számolt be a COVID-19 vakcinánál. Ez azt jelenti, hogy 95% -kal csökkent a betegség új eseteiben a vakcinák csoportjában a placebo csoporthoz képest.

Legyen tájékoztatva az élő frissítésekkel a jelenlegi Covid-19 kitörésről, és látogasson el a Coronavírus központunkra, hogy további tanácsokat kapjon a megelőzéssel és a kezeléssel kapcsolatban.

A hatékonyság és a hatékonyság

A vakcinák klinikai vizsgálatokban részt vevő önkéntesek gyakran szorosan megfigyelést végeznek. A próbacsapat általában tisztában van a résztvevők általános egészségével és a releváns egészségügyi feltételekkel.

A résztvevők általában bármely mellékhatást jelentenek, és kitölthetik a napi tünetek ellenőrzési naplóit.

Számos klinikai vizsgálatban vannak kizárási kritériumok, mint például a terhesség, az egészségi állapot és az életkor. A kísérleti oltásokkal foglalkozó kísérletek ritkán tartoznak a gyermekek vagy az idősek között, amíg a tudósok jelentős mennyiségű biztonsági adatot nem gyűjtöttek, hogy megvédjék ezeket a csoportokat a lehetséges károktól.

A vakcina hatékonysága csak arról szól, hogy a oltás mennyire működik a klinikai vizsgálat körülmények között. A tudósok általában olyan tényezőkre alapulnak, amelyeket számszerűsíthetnek, például a COVID-19 laboratóriumi által megerősített esetek számát.

De a klinikai vizsgálat ideális feltételei nem feltétlenül tükrözik a klinikai vizsgálatokon kívüli valós világban zajló eseményeket.

Az oltás hatékonysága megmutatja nekünk, hogy a oltás mennyire működik valós körülmények között, ha a klinikai vizsgálatokon kívüli emberek megkapják az oltást.

Számos tényező befolyásolhatja a vakcinát a klinikai vizsgálatokon kívül. Az egyik az oltók egészségének egészsége. Az alapvető egészségügyi feltételek befolyásolhatják a vakcinák hatékonyságát.

Egy másik tényező az, hogy a betegséget okozó kórokozó hogyan változik az idővel. Az influenza okozó vírusok olyan mutációkra hajlamosak, amelyek kevésbé hatékonyak a vakcinák. A vakcinák fejlesztői minden évben frissítik az influenzafelvételt, hogy megpróbálják elérni a leginkább uralkodó szezonális influenza törzsekhez való megfelelő mérkőzést.

A cikk kiemeli:

Miért fontosak a hatékonyság és a hatékonyság?

Nagyon kevés oltás 100% -ban hatékony. De sok rutin vakcinának nagyon magas a hatékonysága.

Például az MMR vakcina legfeljebb 97% -os hatású a kanyaróhoz képest, és 88% -kal hatásos a mumps ellen, és körülbelül 97% -a hatékony a rubeola ellen.

Az éves influenza -lövés hatékonysága 40–60%.

Néhány ember nem alakulhat ki teljes védelemben, annak ellenére, hogy oltást kapott. Más emberek nem képesek bizonyos oltásokkal. Ennek oka az lehet, hogy allergiájuk van a vakcinában lévő alkatrészekre vagy más egészségügyi kérdések miatt, például immunszuppresszáns gyógyszerek szedése miatt.

Míg a vakcinák hatékonysága tájékoztathatja a tudósokat, hogy mennyire képes csökkenteni az új eseteket azokban, akik oltással rendelkeznek, a tudósok ezt felhasználhatják annak kidolgozására is, hogy hány embernek kell rendelkeznie a vakcinával az állomány immunitásának elérése érdekében.

Az állomány immunitása azt jelenti, hogy elegendő ember van a betegségtől, hogy lelassuljon vagy megállítsa a kórokozó terjedését. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akiknek nem volt oltása, vagy nem rendelkezhet a vakcinával, közvetett védelmet kapnak.

Az új coronavírus és a Covid-19 új fejlesztéseinek élő frissítéseihez kattintson ide.

 • Klinikai vizsgálatok/gyógyszerkísérletek
 • Immunrendszer/oltások

Mi a víz a térdén?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A térd effúziója, amelyet néha térdre hívnak, akkor akkor fordul elő, amikor a felesleges folyadék felhalmozódik a térdízületben vagy annak körül. Általános okok közé tartozik az ízületi gyulladás és a ligamentumok vagy a meniszkusz sérülése, amely a térd porcja.

Kis mennyiségű folyadék létezik normál ízületekben. Bizonyos esetekben azonban – például a rheumatoid arthritis esetén – a felesleges folyadék felépülhet, és a térd puffadt és duzzadt. A statisztikák azt sugallják, hogy az emberek 27% -ánál folyadékot tapasztalnak a térdén.

Ebben a cikkben megvitatjuk a térdben lévő víz kezelését, tüneteit és okait, valamint annak megelőzésének néhány módját.

A térdízület -effúzió legtöbb kezelése az alapvető októl függ, és a kezelés az egyének között változik.

A lehetőségek között szerepel:

 • Aspiráció vagy vízelvezetés: Az orvos tűt használ a folyadék levonására, amely enyhítheti a kellemetlenséget.
 • Kortikoszteroid injekciók: Ezek csökkenthetik a gyulladást és segíthetik a fájdalmat.
 • Nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAIDS): A tőzsdén kívüli vagy vényköteles NSAID-ek fájdalomcsillapítást nyújthatnak.
 • Antibiotikumok: Ezek kezelhetik a fertőzést.
 • Térdelhárító vagy szilánk: Ez stabilizálhatja az ízületet.
 • DMARD: Ezek a gyógyszerek hosszú távú használatra készülnek, és segíthetnek a rheumatoid arthritis kezelésében.
 • Térdműtét vagy térdpótlás: Bizonyos esetekben a műtét lehet a legjobb gyógyszer.

Tünetek

A túlzott folyadék puffadást okoz a térd csontos részein. Az egyik térd nagyobbnak tűnhet, mint a másik. Nehéz lehet meghajolni vagy kiegyenesíteni a térdét.

A tipikus tünetek a következők:

 • duzzanat
 • merevség
 • A mozgástartomány csökkenti a mozgástartományt

A következő tünetek sürgős orvosi ellátást igényelnek:

 • képtelen súlyt tenni az ízületre
 • Nincs pulzus a lábakban
 • Az érzés elvesztése A térd alatt
 • láz

Más tünetek az alapvető októl függnek. Például:

 • Osteoarthritis: A fájdalom és a merevség általában rosszabb dolog reggel, de a felkeléstől számított 30 percen belül gyakran javul.
 • Rheumatoid arthritis: A fájdalom és a duzzanat gyakran több ízületet és gyakran szimmetrikusan érinti. Az ízület forró érzéssel érezheti magát. A fájdalom az ébredés után 30 perccel hosszabb ideig tart.
 • Traumatikus sérülés: Lehet, hogy zúzódások és súlyos fájdalom fordul elő, és nehéz lehet a térdre súlyozni.
 • Fertőzés: A térd forró lehet, és lehet láz is.

Otthoni gyógymódok

Az orvosi ellátással együtt az öngondozási intézkedések szintén segíthetnek a térdízület effúziójának enyhítésében.

Ezek magukban foglalják:

 • A láb pihenése
 • A láb megemelése
 • A jégbe tekercselt jégbe csomagolva a térdre
 • térdtámasz használata
 • Mobilitási segédeszközök, például nád
 • A súlykezelési stratégiák után a térdízület törzsének csökkentése érdekében az ízületi gyulladásban szenvedőknél. Li
 • alacsony hatású gyakorlat elvégzése, például a Tai Chi, az Úszás és a jóga, különösen az artritiszben szenvedő emberek számára.

jégcsomagok online vásárolhatók.

A gyulladás és a duzzanat traumás sérülés, ízületi gyulladás vagy fertőzés okozhat. A térd folyadéka kellemetlenséget okozhat, és általában azt jelzi, hogy valami nincs rendben.

A térd körül felhalmozódó folyadék típusa a mögöttes betegségetől, állapotától vagy traumás sérüléstől függ, amely a túlzott folyadékot okozta. Az orvos eltávolíthatja a folyadék egy részét, és elküldheti a laboratóriumban végzett tesztelésre. Az eredmények megmutatják nekik, hogy mi okozta a problémát, és hogyan kell kezelni.

A folyadékon végzett tesztek azt mutathatják, hogy az alábbiak egyike történt vagy jelen van:

 • Traumatikus sérülés, amely töréshez vagy szalagkárosodáshoz vezet,
 • Rheumatoid arthritis
 • osteoarthritis
 • köszvény
 • Pseudogout
 • szeptikus ízületi gyulladás
 • Tuberculous ízületi gyulladás
 • juvenilis rheumatoid arthritis
 • Bizonyos fizikai tevékenységek vagy sportok miatt túlhasználat
 • fertőzések, például Lyme -betegség vagy szifilisz
 • Reaktív artritisz
 • gyulladásos bélbetegség
 • Hemarthrosis vagy az ízületbe történő vérzés

A túlzott súly és az elhízás szintén növeli a kockázatot, ha térdre terjed.

A helyreállítási idő

A térd -effúzióból való felépüléshez szükséges idő függ a probléma okától és az ajánlott kezelési kurzustól. A szakértők azt javasolják, hogy a kezelést a kezdetétől számított 24–48 órán belül kezdje meg a szövődmények megelőzése érdekében, de a kezelési és helyreállítási idő az okoktól és más tényezőktől függ, például az ember életkorától és az általános egészségtől.

Kezeléssel sokféle térd -effúzió oldódik meg. Ugyanakkor visszatérhetnek, ha krónikus állapotból, például artritiszből származnak.

A térd effúziójának megakadályozása

A térd vízének megelőzésére szolgáló tippek a következők:

 • Az aktív maradás alacsony hatású sportokkal, például gyaloglás és úszás
 • A hirtelen rázkódás és a durva futó felületek elkerülése
 • Az ismétlődő mozgások elkerülése, ha lehetséges,
 • Mérsékelt súly fenntartása
 • Krónikus orvosi ellátást keres. olyan állapotok, mint például artritisz

Összegzés

A térd effúziója, közismert víznek vagy folyadéknak a térdén, különféle okokból előfordulhat, kezdve a traumás sérüléstől a szisztémásig, a szisztémásig vagy krónikus betegség, például rheumatoid arthritis.

Contents

Share this post