Περίληψη

Περίληψη

Περίληψη

Εάν ένας γιατρός διαπιστώσει ότι η εγκυμοσύνη είναι πιθανό η αιτία του πόνου, οι θεραπείες που διαφορετικά θα μπορούσαν να συστήσουν, όπως τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων, θα ήταν ακατάλληλες.

Ένα σουτιέν εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί μεγαλύτερα, πιο ευαίσθητα στήθη όσο το δυνατόν πιο άνετα και υποστηριζόμενα. Ο ύπνος σε ένα σουτιέν μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της δυσφορίας.

Φορώντας ένα αθλητικό σουτιέν μπορεί επίσης να βοηθήσει όταν τα στήθη είναι πρησμένα ή ευαίσθητα. Οι ζεστές ή κρύες συμπιέσεις μπορεί επίσης να προσφέρουν κάποια ανακούφιση.

Για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πόνο στο στήθος λόγω των εμμηνορροϊκών τους κύκλων, οι ακόλουθες πρακτικές μπορεί επίσης να συμβάλουν στη μείωση της δυσφορίας:

 • Περιορισμός ή εξάλειψη της καφεΐνης
 • Λαμβάνοντας ορισμένα συμπληρώματα, όπως το ασβέστιο και τις βιταμίνες B-6 και E
 • Εξερευνώντας συμπληρωματικές ή εναλλακτικές θεραπείες, όπως το Evening Primrose Oil
 • Χρήση μη-συνταγογραφούμενων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων-NSAIDS-για να μειώσετε τον πόνο
 • Λαμβάνοντας φάρμακα για να αποκλείσετε ή να αυξήσετε τα επίπεδα συγκεκριμένων ορμονών

Διαβάστε περίπου Άλλες θεραπείες για τα συμπτώματα PMS εδώ.

Περίληψη

Ενώ ο πόνος του μαστού μπορεί να προκύψει από την εγκυμοσύνη, είναι επίσης ένα κοινό σύμπτωμα του PMS.

Όποιος υποψιάζεται ότι μπορεί να είναι έγκυος θα πρέπει να κάνει μια δοκιμή εγκυμοσύνης. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πότε να κάνετε μια δοκιμή εγκυμοσύνης εδώ.

Ο πόνος του μαστού που συνδέεται με τον κύκλο της εμμηνορροϊκής συχνά εξασθενεί όταν μια περίοδος ξεκινά και επιλύεται εντελώς μετά την εμμηνόπαυση. Εν τω μεταξύ, μπορούν να βοηθήσουν τα φάρμακα, τα συμπληρώματα και άλλες θεραπείες.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να περιορίσει τις επιλογές θεραπείας, αλλά ορισμένες στρατηγικές, όπως ο ύπνος σε σουτιέν εγκυμοσύνης και η χρήση συμπιεστών, μπορούν να βοηθήσουν.

Όποιος βιώνει σοβαρό ή επίμονο πόνο στο στήθος πρέπει να μιλήσει σε έναν γιατρό για θεραπείες.

 • Εγκυμοσύνη/μαιευτική
 • Γυναικεία υγεία/γυναικολογία

Η γιόγκα που βασίζεται στην αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της μείζονας κατάθλιψης

Αντιεγερτικά φάρμακα θεωρείται πρωταρχική θεραπεία για μείζονα κατάθλιψη, αλλά τα φάρμακα αποτυγχάνουν να εργαστούν πλήρως για περισσότερους από τους μισούς Αμερικανούς που τα χρησιμοποιούν. Τώρα, οι ερευνητές προτείνουν έναν τρόπο να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους: γιόγκα με βάση την αναπνοή.

Σε μια πιλοτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Psychiatry, οι ερευνητές αποκαλύπτουν πως 8 εβδομάδες του Sudarshan Kriya Yoga βελτίωσαν τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης σε ασθενείς με σημαντική καταθλιπτική διαταραχή (MDD) που δεν ανταποκρίθηκαν στα αντικαταθλιπτικά.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Άγχους και Κατάθλιψης της Αμερικής, η κατάθλιψη είναι η πιο κοινή ψυχική ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2014, περίπου 15,7 εκατομμύρια ενήλικες παρουσίασαν τουλάχιστον ένα σημαντικό καταθλιπτικό επεισόδιο τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να περιλαμβάνουν επίμονη θλίψη, συναισθήματα απελπισίας, απαισιοδοξία, ενοχή ή δυσκολία, κόπωση, απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες, μειωμένη όρεξη, απώλεια βάρους και αϋπνία.

Ένα άτομο συνήθως διαγιγνώσκεται με MDD εάν βιώσει τουλάχιστον πέντε από αυτά τα συμπτώματα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες και τέτοια καταθλιπτικά επεισόδια μπορεί να εμφανίζονται συνήθως μετά από ένα τραυματικό γεγονός, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου ή ιατρική ασθένεια.

Τα αντικαταθλιπτικά – όπως οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) – είναι συχνά το πρώτο λιμάνι κλήσης όταν πρόκειται για θεραπεία για MDD, αλλά οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται πάντα στα φάρμακα. Ενώ μπορεί να προσφερθεί πρόσθετο φάρμακο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες παρενέργειες που προκαλούν την πλήρη θεραπεία των ασθενών, καθιστώντας πιο πιθανές υποτροπές.

Τώρα, ο Dr. Anup Sharma, ένας ερευνητής νευροψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας Perelman School of Medicine και η ομάδα προτείνουν ότι ο Sudarshan Kriya Yoga μπορεί να είναι αποτελεσματικός, χαμηλού κόστους, μη- προσέγγιση ναρκωτικών για να βοηθήσει τους ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στα αντικαταθλιπτικά.

Διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η γιόγκα μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς με MDD

Sudarshan Kriya Yoga είναι μια τεχνική διαλογισμού που επικεντρώνεται σε ρυθμικές ασκήσεις αναπνοής, με στόχο να τοποθετήσει το μυαλό σε μια βαθιά, ξεκούραστη κατάσταση.

“Το Sudarshan Kriya Yoga δίνει στους ανθρώπους μια ενεργή μέθοδο για να βιώσουν μια βαθιά διαλογιστική κατάσταση που είναι εύκολο να μάθει και να ενσωματωθεί σε διαφορετικές ρυθμίσεις”, σημειώνει ο Δρ Sharma.

Ενώ η προηγούμενη έρευνα πρότεινε ότι η Sudarshan Kriya Yoga είναι επωφελής για τους ασθενείς με MDD, ο Δρ Sharma και οι συνάδελφοί του λένε ότι δεν υπήρξαν κλινικές μελέτες που να αξιολογούν εάν η πρακτική είναι επωφελής σε θέσεις εξωτερικών ασθενών.

Επιπλέον, οι ερευνητές σημειώνουν ότι υπήρξε έλλειψη καλά σχεδιασμένων μελετών που διερευνούν τα πιθανά οφέλη της γιόγκα για κατάθλιψη, παρά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των Αμερικανών που αναλαμβάνουν την πρακτική.

Για τη μελέτη τους, η ομάδα συμμετείχε 25 ενήλικες που είχαν διαγνωσθεί με MDD. Όλοι οι ασθενείς είχαν πάρει αντικαταθλιπτικά για τουλάχιστον 8 εβδομάδες, αλλά δεν είχαν δει σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα.

Οι ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν σε μία από τις δύο ομάδες για 8 εβδομάδες: μια ομάδα Sudarshan Kriya Yoga ή μια ομάδα “Waitlist”.

Τα υποκείμενα στην ομάδα γιόγκα έπρεπε να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα έξι συνεδριάσεων την πρώτη εβδομάδα, το οποίο ενσωμάτωσε τις ασκήσεις Sudarshan Kriya Yoga, τις στάσεις της γιόγκα, τη συνεδρίαση φαρμάκων και την εκπαίδευση στρες. Για τις υπόλοιπες 7 εβδομάδες, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μια συνεδρία παρακολούθησης της εβδομαδιαίας εβδομάδας Sudarshan Kriya Yoga, καθώς και να ολοκληρώσουν μια πρακτική συνεδρία στο σπίτι.

Τα υποκείμενα στην ομάδα Waitlist – που ενεργούν ως ομάδα ελέγχου – προσφέρθηκαν η παρέμβαση γιόγκα στο τέλος των 8 εβδομάδων. Και οι δύο ομάδες συνεχίστηκαν με την αντικαταθλιπτική τους θεραπεία κατά την περίοδο της μελέτης.

Γιόγκα Βελτιωμένα συμπτώματα άγχους, κατάθλιψη

Στη βασική γραμμή μελέτης και μετά τις 8 εβδομάδες, τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης των συμμετεχόντων μετρήθηκαν χρησιμοποιώντας την κλίμακα κατάθλιψης 17 θέσεων Hamilton (HDRS. -17). Η μέση βαθμολογία των υποκειμένων κατά την έναρξη ήταν 22,0, που αντιπροσωπεύει σοβαρή κατάθλιψη.

Μετά την περίοδο μελέτης των 8 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες στην ομάδα Sudarshan Kriya Yoga είδαν ότι η βαθμολογία HDRS-17 βελτιώθηκε κατά μέσο όρο 10,27 μονάδες, ενώ η ομάδα ελέγχου δεν έδειξε σημαντική βελτίωση.

Ως δευτερεύον μέτρο, οι ερευνητές παρακολούθησαν τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης των συμμετεχόντων χρησιμοποιώντας το απόθεμα κατάθλιψης BECK (BDI) και το Inventory And (BAI).

Και πάλι, η ομάδα ελέγχου δεν έδειξε σημαντική βελτίωση κατά τη διάρκεια των 8 εβδομάδων, ενώ ο όμιλος Sudarshan Kriya Yoga έδειξε μια μέση βελτίωση 15,48 σημείων στη βαθμολογία BDI και μια βελτίωση 5,19 σημείων στη βαθμολογία BAI.

Με βάση τα αποτελέσματά τους, ο Δρ Sharma και η ομάδα λένε ότι ο Sudarshan Kriya Yoga μπορεί να είναι μια υποσχόμενη πρόσθετη θεραπεία για ασθενείς με MDD για τους οποίους τα αντικαταθλιπτικά είναι αναποτελεσματικά.

“Με ένα τόσο μεγάλο μέρος των ασθενών που δεν ανταποκρίνονται πλήρως στα αντικαταθλιπτικά, είναι σημαντικό να βρούμε νέες οδούς που λειτουργούν καλύτερα για κάθε άτομο να νικήσει την κατάθλιψή τους. Εδώ, έχουμε μια πολλά υποσχόμενη, χαμηλότερη δαπάνη θεραπεία που θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως αποτελεσματική, μη-ναρκωτική προσέγγιση για τους ασθενείς που πολεμούν αυτή την ασθένεια “.

Ο Dr. Anup Sharma

Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να αξιολογήσουν τις επιδράσεις του Sudarshan Kriya Yoga σε μια μεγαλύτερη ομάδα ασθενών με κατάθλιψη, με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η πρακτική επηρεάζει τη δομή του εγκεφάλου και τη λειτουργία.

Διαβάστε πώς τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την κατάθλιψη.

 • Φαρμακευτική/Φαρμακιστής
 • Ψυχολογία/Ψυχιατρική
 • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική
 • και αντλεί μόνο από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  Τα μωρά του μπρελόκ, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από την κολπική παράδοση από το c-section ‘

  Μια νέα μελέτη από ερευνητές από τις Κάτω Χώρες διαπιστώνει ότι τα μωρά του μπρελόκ έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από την κολπική παράδοση από την εκλεκτική τομή Ενότητα.

  Το τμήμα της καισαρικής τομής (c-section) είναι μια χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την παροχή ενός μωρού μέσω μιας τομής που γίνεται στην κοιλιά της μητέρας. Οι μητέρες μπορούν να επιλέξουν να έχουν ένα τμήμα C ή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση απρόβλεπτων ιατρικών προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη μητέρα ή το βρέφος.

  Εάν ένα μωρό βρίσκεται σε θέση για παράδοση-οι γλουτοί ή τα πόδια του βρέφους είναι στη θέση τους για να βγουν πρώτα αντί του κεφαλιού τους-μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα τμήμα C για να μειωθεί ο κίνδυνος μεταγενέστερων επιπλοκών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης, 1 σε κάθε 25 γεννήσεις πλήρους θητείας είναι πλήρες.

  Η ερευνητική ομάδα-με επικεφαλής τον Dr. Floortje Vlemmix του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ στις Κάτω Χώρες-σημειώνει ότι τα ποσοστά του CE-section αυξήθηκαν σημαντικά μετά τη μελέτη του 2000- Ονομάστηκε ο όρος δοκιμή του Breech-ισχυριζόταν ότι τα τμήματα C μειώνουν δραματικά τον κίνδυνο βρεφικής θνησιμότητας μεταξύ των μωρών του μπρελόκ, σε σύγκριση με τις κολπικές παραδόσεις.

  Στις ΗΠΑ, τα ποσοστά των τμημάτων C αυξήθηκαν κατά 60% μεταξύ 1996 και 2009, από το 20,7% των συνολικών γεννήσεων σε 32,9%. Οι Κάτω Χώρες είδαν τα ποσοστά C-Section να αυξάνονται από 50% σε 78% από το 2000 έως το 2008. Σε αυτή την τελευταία μελέτη, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύονται στο περιοδικό Acta Meligia et Gynecologica Scandinavica, Dr. Vlemmix και συναδέλφους Ήθελα να δούμε πώς η αύξηση των ποσοστών του τμήματος C έχει επηρεάσει τα νεογνά αποτελέσματα από τη γέννηση του μπρελόκ.

  Οι κολπικές παραδόσεις για το Breech Babies ‘αυξάνουν τον κίνδυνο νεογνικής θνησιμότητας 10 φορές’

  Η ομάδα ανέλυσε τα δεδομένα από το ολλανδικό εθνικό περιγεννητικό μητρώο από το 1999-2007. Προσδιόρισαν 58.320 γυναίκες που έδωσαν μωρά Singleton Breech μεταξύ 37 και 42 εβδομάδων κύησης σε νοσοκομεία στις Κάτω Χώρες.

  Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι μητέρες που είχαν θνησιμότητα ή των οποίων τα βρέφη είχαν γενετικές ανωμαλίες αποκλείστηκαν από τη μελέτη.

  Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι μεταξύ αυτών των γυναικών, τα ποσοστά εκλογής C αυξήθηκαν από 24% το 1999 σε 60% το 2007. Αυτό οδήγησε σε μείωση της νεογνικής θνησιμότητας από 1,3 γεννήσεις σε κάθε 1.000 έως 0,7 Γεννήσεις σε κάθε 1.000, ενώ δεν βρέθηκε μείωση μεταξύ των γυναικών που επέλεξαν μια κολπική γέννηση.

  “Παρά το χαμηλότερο ποσοστό των γυναικών που επιλέγουν ή προσέφεραν κολπική παράδοση και παρά το υψηλότερο ποσοστό καισαρικής τομής έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της γέννησης του κόλπου, η νεογνική έκβαση εντός της προγραμματισμένης ομάδας γέννησης του κόλπου δεν βελτιώθηκε”, σημειώνουν.

  Ο Δρ Vlemmix λέει ότι ανεξάρτητα από τα στοιχεία ότι τα τμήματα C βελτιώνουν τα νεογνά αποτελέσματα για τις παραδόσεις του μπρελόκ, το 40% των γυναικών εξακολουθεί να επιλέγουν να έχουν κολπική γέννηση. Τέτοιες παραδόσεις, όπως λέει, οδηγούν σε 10 φορές υψηλότερο κίνδυνο νεογνικής θνησιμότητας από τα εκλεκτικά τμήματα C.

  Προσθέτει:

  Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μέτρα για να μετατρέψετε το μωρό (εξωτερική κεφαλική έκδοση) για να αποτρέψετε την παρουσίαση του μπρελόκ κατά τη γέννηση και την παροχή συμβουλών στις γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν με μια γέννηση του κολπικού κλειστού. ”

  Παρά τη θετική συσχέτιση με τα τμήματα C σε αυτή τη μελέτη, έχουν αυξηθεί ανησυχίες γύρω από τους μακροπρόθεσμους κινδύνους της διαδικασίας.

  Νωρίτερα φέτος, η Medical News ανέφερε σήμερα μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS One, το οποίο ισχυρίστηκε ότι τα μωρά που παρέχονται από το C-Section είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι ως ενήλικες.

  Μια πιο πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο PLOS Medicine, πρότεινε ότι η ύπαρξη ενός τμήματος C για πρώτη γέννηση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μελλοντικής θνησιμότητας και έκτοπης εγκυμοσύνης.

  • Διαχείριση ιατρικής πρακτικής
  • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
  • Εγκυμοσύνη/Μαιευτική
  • /ul> Η προσφορά σεφ σε σχολικές κουζίνες αποδεικνύεται αποτελεσματική σε τυχαιοποιημένη δοκιμή για υγιεινή διατροφή

   που περιλαμβάνει επαγγελματίες σεφ στη δημιουργία σχολικών γευμάτων – για να κάνουν τις υγιεινές επιλογές πιο ευχάριστες στα παιδιά – έχει δοκιμαστεί σε μια τυχαιοποιημένη δοκιμή Η παρέμβαση, με τα αποτελέσματα που δείχνουν θετική επίδραση στην ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών που καταναλώνονται από τα παιδιά.

   Η μελέτη, με επικεφαλής τους ερευνητές από το Harvard T.H. Η Σχολή Δημόσιας Υγείας της Chan στη Βοστώνη, MA, και δημοσιεύθηκε στην JAMA Pediatrics, συνέκρινε την επίδραση της ανάθεσης ενός προγράμματος γευμάτων που ενισχύονται σε σεφ σε τέσσερα τυχαία επιλεγμένα σχολεία μεταξύ συνολικών 14 που συμμετείχαν στη δίκη.

   Η κατανάλωση από τα παιδιά σε αυτά τα σχολεία – όσον αφορά την επιλογή και τις ποσότητες τροφίμων – συγκρίθηκε με εκείνα στα υπόλοιπα 10 σχολεία που παρέχουν τυποποιημένα γεύματα ως συνήθως.

   Οι βελτιώσεις με επικεφαλής τον σεφ συμπεριλήφθηκαν στη συνέχεια για όλα τα σχολεία κάτω από τη γραμμή στη δοκιμή και μια δεύτερη παρέμβαση ήταν επίσης τυχαιοποιημένη-η χρήση προσεγγίσεων “έξυπνων καφέ”. Ωστόσο, μόνο οι παρεμβάσεις του σεφ βελτίωσαν την κατανάλωση υγιεινών επιλογών.

   Το καφενείο αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν οι υγιεινές επιλογές – που ονομάστηκε “Αρχιτεκτονική επιλογής” – οδήγησε σε καλύτερες επιλογές, αλλά όχι η αύξηση της ποσότητας της υγιούς κατανάλωσης που υπέστησαν οι σεφ που καθιστούν τα φρούτα και τα λαχανικά πιο ευχάριστα στα παιδιά .

   “Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της εστίασης στην γευστικότητα των σχολικών γευμάτων”, λέει ο επικεφαλής συγγραφέας Juliana Cohen, ερευνητής στη διατροφή στο Χάρβαρντ Τσεν.

   Ο Δρ Cohen προσθέτει: “Οι συνεργασίες με τους σεφ μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις στην ποιότητα των σχολικών γευμάτων και μπορεί να είναι μια οικονομικά εφικτή επιλογή για τα σχολεία”.

   Η μελέτη διαπίστωσε ότι η βελτιωμένη γεύση των σχολικών τροφίμων που έφερε η συμμετοχή των σεφ που έχουν μαγειρικό πτυχίο (που προσλαμβάνεται για τη μελέτη από το μη κερδοσκοπικό ψωμί του έργου) έπρεπε να βιώσουν επανειλημμένα από τους μαθητές για 7 μήνες για 7 μήνες . “Ως εκ τούτου,” οι συγγραφείς καταλήγουν, “Τα σχολεία δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τις πιο υγιεινές επιλογές εάν αρχικά αντιμετωπίζονται με αντίσταση”.

   Ο Δρ Cohen δίνει μια παρόμοια σύνοψη:

   “Οι προσπάθειες για τη βελτίωση της γεύσης των σχολικών τροφίμων μέσω των γευμάτων που ενισχύονται σεφ πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα, διότι αυτή ήταν η μόνη μέθοδος που αυξήθηκε η κατανάλωση.

   Αυτό παρατηρήθηκε μόνο αφού οι μαθητές εκτέθηκαν επανειλημμένα στα νέα τρόφιμα για 7 μήνες. ”

   Οι δύο σεφ που κατηγορούνται για τη βελτίωση των γευμάτων στα σχολεία παρέμβασης ακολούθησαν ένα βιβλίο συνταγών που καθιστούν την «οικονομικά αποδοτική» χρήση των τροφίμων που ενσωματώνουν:

   • Φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα
   • Υγιέστερο πολυακόρεστο και μονοακόρεστα λίπη αντί για κορεσμένα λίπη
   • καρυκεύματα χωρίς προστιθέμενο αλάτι ή ζάχαρη.

   “Οι μαθητές εκτέθηκαν επανειλημμένα σε αρκετές νέες συνταγές σε εβδομαδιαία βάση κατά τη διάρκεια της περιόδου παρέμβασης των 7 μηνών”. Μετά από αυτό το διάστημα, η μέση κατανάλωση λαχανικών αυξήθηκε, όπως και τα φρούτα. Η κατανάλωση μετρήθηκε με σύνθεση των συνταγών και την ποσότητα των αποβλήτων πλάκας μετά τα γεύματα.

   Το ποσοστό των λαχανικών εντός των γευμάτων που καταναλώνονται από τους μαθητές ανήλθαν σε 59,7% στο πρόγραμμα ενισχυμένο σεφ, το οποίο συγκρίνεται με την κατανάλωση λαχανικών 28,9% στο πρότυπο σχολικό πρόγραμμα.

   Για φρούτα, η κατανάλωση ως αποτέλεσμα των νέων συνταγών αυξήθηκε σε 88,1% από 67,4%.

   Εκτός από τα μέτρα κατανάλωσης, οι επιλογές των παιδιών βελτιώθηκαν επίσης, λένε οι ερευνητές:

   “Μετά από 3 μήνες έκθεσης στην παρέμβαση σεφ, οι μαθητές επέλεξαν 8% περισσότερα λαχανικά από τους μαθητές στα σχολεία ελέγχου.

   “Μετά από 7 μήνες, οι μαθητές στην παρέμβαση του σεφ ήταν 20% πιο πιθανό από τους μαθητές να επιλέξουν ένα φρούτο και 30% πιθανότερο να επιλέξουν ένα λαχανικό”.

   «Βιολογία ανάδρασης» των τροφίμων και των συναισθημάτων και των «οικονομικών συμπεριφορών» των επιλογών

   drs.

Share this post